Böjti sütemény borral

Nisztiszima

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Böjti sütemény borral
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl fehérbor
100 dkg liszt
2 dl víz
3 dl olívaolaj
1 csipet
2 dkg élesztő
kevés langyos víz
A tálaláshoz:
igény szerint bor

Elkészítés:

1. Az élesztőt egy kis langyos vízben megfuttatjuk. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük az élesztőt, és egy kis liszttel összekeverjük.

2. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és 2-3 dl vízzel összedolgozzuk. A tésztát 3-4 órán át meleg helyen kelesztjük.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztából ujjnyi hosszúságú, vékony csíkokat sodrunk, és hármasával összefonjuk őket (a felső és alsó végüket ne nyomjuk össze, hanem hagyjuk nyitva).

4. Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, rátesszük a tésztafonatokat, és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük őket. Légmentesen zárható edényben tartsuk, egy kis borba mártogatva fogyaszthatjuk.

Böjti sütemény borral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Böjti sütemény borral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
cikkek