Paradicsomleves tésztával

Domatoszupa me zimariko

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomleves tésztával
Eszközök: borsdaráló, fazék, kés, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb hámozott, kockára vágott paradicsom
másfél kisebb csomó apróra vágott petrezselyemzöld
15 dl víz
1 rúd fahéj
3 kisebb fej finomra aprított hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss fehérkenyér

Elkészítés:

1. Egy fazékban felforraljuk a vizet, és a paradicsomkockákat megfőzzük benne.

2. A hagymát és a fahéjat hozzáadjuk, sóval és borssal fűszerezzük. Közepes lángon 20 percig forraljuk, majd beletesszük a levestésztát, és puhára főzzük.

3. A fahéjat kivesszük, a levest tányérokba merjük, és petrezselyemmel megszórjuk. Forrón, frissen sült fehér kenyérrel tálaljuk.

Paradicsomleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1905 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Paradicsomleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon