Mandulás-diós sütemény

Karidopita

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás-diós sütemény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg darált dió
35 dkg liszt
2 és fél dl tej
35 dkg darált kétszersült
12 és fél dkg vaj
5 db tojás
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál konyak
3 teáskanál sütőpor
A sziruphoz:
1 teáskanál citromlé
5 dl víz

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajat a cukorral és a tojásokkal egy tálban habosra keverjük. A darált mandulát és diót a fahéjjal és a szegfűszeggel elvegyítjük. A szódabikarbónát a konyakban feloldjuk, és beleöntjük.

2. A lisztet és a sütőport a vajas keverékhez szitáljuk, hozzáadjuk a dió-mandula keverékét, a kétszersültet és a tejet. Az egészet sima tésztává keverjük, majd egy lapos, kikent, kilisztezett formába töltjük, és betesszük a sütőbe. 5 perc után a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra csökkentjük, és a süteményt kb. 60 percen át sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

3. A sziruphoz a vizet felforraljuk, és feloldjuk benne a cukrot. Többször felforraljuk, majd beleöntjük a citromlét. A szirupot a süteményre öntjük, és megvárjuk, amíg beissza. Csak ekkor szeleteljük fel, és rendezzük el a tálon. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja.

Mandulás-diós sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2242 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Mandulás-diós sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recepttár