Mandulás sütemény
Kurabiedesz



Elkészítés:
1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A mandulát tepsin szétterítjük, a sütőben megpirítjuk, majd nagyon finomra aprítjuk. A vajat és a cukrot tálban összekeverjük. Egymás után belekeverjük a tojássárgáját, a konyakot és a vaníliát.
2. A lisztet a sütőporral a tálba szitáljuk, hozzáadjuk a mandulát, és vajjal jól összekeverjük. A munkafelületet beszórjuk liszttel, és a masszát sima tésztává gyúrjuk. 1 cm vastagra nyújtjuk, pohárral kis félholdakat szaggatunk ki belőle, és kikent tepsire tesszük őket.
3. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Süteményrácsra tesszük hűlni, rózsavízzel meglocsoljuk, és porcukorral bőven meghintjük. Az omlós süteményeket légmentesen lezárva tároljuk.