Nyárs belsőségekből
Kokoreci



Elkészítés:
1. A belet alaposan megmossuk, majd kifordítjuk, és a belsejét is jól kimossuk. A belsőségeket megtisztítjuk és nem túl kis darabokra vágjuk. A belet és a belsőségeket sok sóval, borssal, oregánóval bedörzsöljük.
2. A belsőségek darabjait váltakozva nyársra húzzuk, három darab után mindig egy kis ürüzsírt teszünk közéjük. Az egészet szorosan körbetekerjük a béllel, közben minden kör után megcsomózzuk, és szorosra húzzuk, hogy az egész jól egyben maradjon.
3. Újból bedörzsöljük sóval, borssal és oregánóval, és néhány órára függőlegesen felállítjuk, hogy kicsöpöghessen. Ezután faszénparázs fölé tesszük, és megsütjük.
4. A nyársat kezdetben gyorsan, majd lassabban forgatjuk, amíg az egész átsül. A kokorecit lehúzzuk a nyársról, és falatnyi darabokra vágjuk. A tálon elrendezzük, citromlével bőven meglocsoljuk, és egy kis friss petrezselyemmel megszórjuk.