Nyárs belsőségekből

Kokoreci

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyárs belsőségekből
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db ürübél
50 dkg báránymáj
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
2 db citrom leve
igény szerint ürüzsír
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
igény szerint oregánó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A belet alaposan megmossuk, majd kifordítjuk, és a belsejét is jól kimossuk. A belsőségeket megtisztítjuk és nem túl kis darabokra vágjuk. A belet és a belsőségeket sok sóval, borssal, oregánóval bedörzsöljük.

2. A belsőségek darabjait váltakozva nyársra húzzuk, három darab után mindig egy kis ürüzsírt teszünk közéjük. Az egészet szorosan körbetekerjük a béllel, közben minden kör után megcsomózzuk, és szorosra húzzuk, hogy az egész jól egyben maradjon.

3. Újból bedörzsöljük sóval, borssal és oregánóval, és néhány órára függőlegesen felállítjuk, hogy kicsöpöghessen. Ezután faszénparázs fölé tesszük, és megsütjük.

4. A nyársat kezdetben gyorsan, majd lassabban forgatjuk, amíg az egész átsül. A kokorecit lehúzzuk a nyársról, és falatnyi darabokra vágjuk. A tálon elrendezzük, citromlével bőven meglocsoljuk, és egy kis friss petrezselyemmel megszórjuk.

Nyárs belsőségekből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Nyárs belsőségekből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
ételfotó