Borjúhús aszalt szilvával

Moszhari me damaszkina

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjúhús aszalt szilvával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg aszalt szilva
100 dkg darabolt borjúlapocka
½ teáskanál kristálycukor
½ teáskanál őrölt fahéj
3 fej finomra aprított hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst feldaraboljuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a húsdarabokat körös-körül megpirítjuk benne. A hagymát hozzáadjuk, és kevéssel azelőtt, hogy megpirulna, felöntjük fehérborral.

2. A babérlevelet, a fahéjat és a cukrot hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy az összes hozzávalót ellepje. Felforraljuk, majd csökkentjük a hőfokot, és gyenge lángon addig pároljuk, amíg a hús majdnem megpuhul.

3. Egy lábos alját megrakjuk a szilvával, ráöntjük a húst a levével együtt, és közepes lángon 15 percig pároljuk. Forrón tálaljuk, köretként rizst adunk mellé.

Borjúhús aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Borjúhús aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szótár