Polip szilvával

Htapodi me damaszkina

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Polip szilvával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 szem szilva
200 dkg konyhakész polip
2 dl gyenge ecet
2 dl fehérbor
3 db hámozott, hasábokra vágott birsalma
vagy
4 nagy hámozott, hasábokra vágott burgonya
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss fehérkenyér

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A polip karjait leválasztjuk a testéről, és tűzálló tálba tesszük őket.

2. A szilvát és a babérlevelet elosztjuk közöttük. Bort, ecetet és olajat öntünk rá, sóval és borssal fűszerezzük, és a formát szorosan letakarjuk alufóliával.

3. Előmelegített sütőben kb. 120 percig pároljuk (a leve kocsonyás lesz). 60 perc párolás után hozzáadjuk a burgonyát. Forrón tálaljuk, és friss fehér kenyeret adunk hozzá.

Polip szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Polip szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
könyvek