Marhahús fehér káposztával

Vodino me lahano

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús fehér káposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg finomra aprított fehérkáposzta
100 dkg csontos, darabolt marhahús
2 dl joghurt
1 db citrom leve
1 csokor finomra aprított kapor
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 szál vékonyra szeletelt szárzeller
2 db hámozott, kockára vágott cékla
2 fej finomra aprított hagyma
12 és fél dkg vaj
10 szem bors
3 szál tisztított sárgarépa
3 db hámozott burgonya
1 fej hámozott hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst feldaraboljuk, vízbe tesszük, és 20 percig főzzük. Közben a keletkezett habot lemerjük. Ezután csökkentjük a hőfokot, és az egész hagymát, 2 sárgarépát, 2 burgonyát, a babérleveleket és a borsszemeket hozzáadjuk. Egy óra hosszat pároljuk. A zöldséget kivesszük az edényből, és félretesszük.

2. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, a finomra aprított hagymát megpároljuk benne, és a húshoz adjuk. A céklát és a káposztát is beletesszük. A maradék burgonyát és sárgarépát kockára vágjuk, majd a zellerrel, a petrezselyemmel és a kaporral együtt a húshoz adjuk. Vízzel felöntjük, és újabb óráig pároljuk.

3. Az először a hússal együtt főzött zöldséget a paradicsom- és a citromlével összeturmixoljuk. A pürét a húshoz keverjük, és még 15 percig főzzük. Elosztjuk a tányérokon, minden adagra 1-1 evőkanál joghurtot teszünk, és melegen tálaljuk.

Marhahús fehér káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Marhahús fehér káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szótár