Nyúl tojásos-sajtos mártással



Elkészítés:
1. A nyulat felbontjuk: a bőrlebenyeket, a mellső lábak végét és a bordákat, valamint a kiálló csontokat leszedjük és félretesszük. A nyulat bárddal keresztben három részre daraboljuk: hátsó lábak, hát, mellső lábak, mellkas. A hátsó és a mellső lábakat szétválasztjuk, a hátat pedig keresztben 2-3 darabra vágjuk. A nyúldarabokat a hagymával és fűszerekkel elkevert borban és olajban néhány órán át pácoljuk.
2. A nyúl félretett nyesedékét és a mártás hozzávalóit (a tojás és a sajt kivételével) vízben feltesszük, és kb. 120 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és a levét visszaöntjük a fazékba. A tojásokat a sajttal elkeverjük, lassan a lébe öntjük, és gyenge tűzön addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
3. A nyúldarabokat kivesszük a pácból, szárazra itatjuk, és faszénparázson megsütjük. A húst elrendezzük a tálon, és a tojásos-sajtos mártással tálaljuk. Friss fehér kenyeret adunk hozzá.