Nyúl tojásos-sajtos mártással

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyúl tojásos-sajtos mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os, konyhakész nyúl
2 fej durvára vágott hagyma
½ teáskanál oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
20 dkg reszelt juhsajt
3 db felvert tojás
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
¼ db kockára vágott zellergumó
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 fej finomra aprított hagyma
A tálaláshoz:
igény szerint friss fehérkenyér

Elkészítés:

1. A nyulat felbontjuk: a bőrlebenyeket, a mellső lábak végét és a bordákat, valamint a kiálló csontokat leszedjük és félretesszük. A nyulat bárddal keresztben három részre daraboljuk: hátsó lábak, hát, mellső lábak, mellkas. A hátsó és a mellső lábakat szétválasztjuk, a hátat pedig keresztben 2-3 darabra vágjuk. A nyúldarabokat a hagymával és fűszerekkel elkevert borban és olajban néhány órán át pácoljuk.

2. A nyúl félretett nyesedékét és a mártás hozzávalóit (a tojás és a sajt kivételével) vízben feltesszük, és kb. 120 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és a levét visszaöntjük a fazékba. A tojásokat a sajttal elkeverjük, lassan a lébe öntjük, és gyenge tűzön addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.

3. A nyúldarabokat kivesszük a pácból, szárazra itatjuk, és faszénparázson megsütjük. A húst elrendezzük a tálon, és a tojásos-sajtos mártással tálaljuk. Friss fehér kenyeret adunk hozzá.

Nyúl tojásos-sajtos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Nyúl tojásos-sajtos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
könyvek