Húsgombóc tojásos-citromos mártásban

Kapamasz

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsgombóc tojásos-citromos mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve
3 db tojás
5 dl víz
2 evőkanál liszt
4 és fél dl extraszűz olívaolaj
¼ teáskanál oregánó
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 fej finomra aprított hagyma
3 szelet szikkadt, héja nélkül fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint fehérkenyér
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A darált húst tálba tesszük. A beáztatott kenyeret jól kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Egy tojást, a hagymát, petrezselymet, oregánót, sót, borsot hozzáadjuk, és az egészet jól összegyúrjuk, 2 dl olívaolajat serpenyőben felforrósítunk, a húsmasszából közepes nagyságú gombócokat formálunk, az olajban elősütjük, majd félretesszük őket.

2. Egy lábosban 1,5 dl olívaolajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a lisztet. 5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, beletesszük a húsgombócokat, és közepes lángon 30 percig pároljuk őket.

3. A maradék olajat is felforrósítjuk, bőségesen megborsozzuk, és a húsgombócokra öntjük. A másik 2 tojást villával felverjük, közben lassan hozzáöntjük a citromlét. A húsgombócokat leöntjük a tojásos-citromos mártással, és forrón tálaljuk. Rizst és friss fehér kenyeret adunk mellé.

Félédes fehérbor illik hozzá.
Húsgombóc tojásos-citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1988 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Húsgombóc tojásos-citromos mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
facebook