Húsgombóc tojásos-citromos mártásban
Kapamasz



Elkészítés:
1. A darált húst tálba tesszük. A beáztatott kenyeret jól kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Egy tojást, a hagymát, petrezselymet, oregánót, sót, borsot hozzáadjuk, és az egészet jól összegyúrjuk, 2 dl olívaolajat serpenyőben felforrósítunk, a húsmasszából közepes nagyságú gombócokat formálunk, az olajban elősütjük, majd félretesszük őket.
2. Egy lábosban 1,5 dl olívaolajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a lisztet. 5 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, beletesszük a húsgombócokat, és közepes lángon 30 percig pároljuk őket.
3. A maradék olajat is felforrósítjuk, bőségesen megborsozzuk, és a húsgombócokra öntjük. A másik 2 tojást villával felverjük, közben lassan hozzáöntjük a citromlét. A húsgombócokat leöntjük a tojásos-citromos mártással, és forrón tálaljuk. Rizst és friss fehér kenyeret adunk mellé.