Bébipadlizsán szirupban

Gliko melidzanaki

| Bébipadlizsán szirupban receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bébipadlizsán szirupban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg puha bébipadlizsán
20 szem mandula
100 dkg kristálycukor
5 szem szegfűszeg
2 csésze hideg víz
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 rúd vanília

Elkészítés:

1. A padlizsánok szártövét eltávolítjuk, és az egyik oldalukon bevágjuk őket. 24 órára hideg vízbe tesszük, közben a vizet többször kicseréljük. Utána lecsepegtetjük, minden bevágásba egy-egy szem mandulát dugunk, majd cérnával összekötözzük.

2. A cukrot, a vizet, a szegfűszeget, a vaníliarudakat és a padlizsánokat fazékba tesszük, és kb. 6 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, és 24 órát pihentetjük. A padlizsánt kivesszük, és eltávolítjuk róla a cérnát.

3. A szirupot felforraljuk, a padlizsánt beletesszük, és addig főzzük, amíg a szirup besűrűsödik. A habot közben lemeregetjük róla. Utoljára a citromlét adjuk hozzá. Hagyjuk kihűlni, és üvegekbe töltjük.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Bébipadlizsán szirupban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1398 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Bébipadlizsán szirupban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
twitter