Rózsatortácska

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rózsatortácska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl rózsavíz
2 dkg tört keserű mandula
3 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A mandulát és a cukrot 3 tojásfehérjével jól elkeverjük. A rózsavizet és a lisztet folyamatosan keverve hozzáadjuk, és néhány percig tovább keverjük.

2. A maradék tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk.

3. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és kis, kivajazott tortaformácskákat kibélelünk vele.

4. A rózsakrémmel megtöltjük, cukorral megszórjuk, és világos színűre sütjük.

Rózsatortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1853 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Rózsatortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj