Fűszerolaj

Aromatiko eleolado

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszerolaj
Eszközök: keverőtál, mozsár, reszelő
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db reszelt szerecsendió
1 teáskanál szegfűszeg
2 rúd fahéj
15 levél mák

Elkészítés:

1. A szerecsendiót és a zúzott szegfűszeget jól összekeverjük, és a fahéjjal és a máklevelekkel tiszta, száraz üvegbe tesszük.

2. Olívaolajjal felöntjük, és jól lezárva hűvös, sötét helyen 2-3 hétig állni hagyjuk.

Míg ezt az olajat ma elsősorban édes vagy sós süteményekhez használják, vagy kenyérre csepegtetve előételként szolgálják fel, régen bedörzsölve fejfájás és végtagfájdalmak elleni szerként alkalmazták.
Fűszerolaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2085 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Fűszerolaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recepttár