Hagymaleves sajttal

Kremidoszupa me tiri

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymaleves sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 fej karikára vágott hagyma
12 és fél dkg reszelt kefalotiri sajt
5 dl víz
4 szelet fehérkenyér
5 dl tej
5 dl húsleves
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj

Elkészítés:

1. A vaj felét megolvasztjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet. Aranyszínűre pirítjuk, a leszűrt húslevessel felöntjük, sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon kb. 5 percig főzzük.

2. 5 dl vizet felforrósítunk. A tejet külön lábosban felforraljuk. A vizet és a tejet összeöntjük, és a levesbe keverjük. Közepes lángon még 10 percig főzzük.

3. Közben a kenyérszeleteket kockára vágjuk, és a maradék vajon megpirítjuk. A levest tányérokba merjük, elosztjuk rajtuk a pirított kenyérkockákat, és durvára reszelt sajttal megszórjuk.

A kenyérszeleteket egészben is megpiríthatjuk, sajttal megszórva a tányérok aljára tesszük, és rámerjük a forró levest.

Görög húsleves

Görög húsleves
100 dkg kockára vágott marhahús
1 nagyobb fej karikára vágott hagyma
2-3 szál vékonyra szeletelt szárzeller
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
3 db hámozott, passzírozott paradicsom
20 dkg rizs
1 db leve citrom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húst kevergetve jól elősütjük benne, a hagymakarikákat hozzáadjuk, és szintén megpirítjuk.

2. Vízzel felöntjük, és felforraljuk (a keletkező habot lemerjük).

3. A hőmérsékletet lejjebb kapcsoljuk, és a húst kb. 60 percig gyenge tűzön főzzük.

4. Ezután a citromlé kivételével a többi hozzávalót is beletesszük, és megfőzzük.

5. Végül a citromlét keverjük hozzá, és a kész levest forrón tálaljuk.

Hagymaleves sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Hagymaleves sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
vegetáriánus ételek