Csicseriborsó-leves
Revithoszupa
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Előző este a csicseriborsót bő vízbe beáztatjuk. Másnap leszűrjük, jól összekeverjük a szódabikarbónával, kis ideig állni hagyjuk, majd alaposan leöblítjük.
2. A csicseriborsót a hagymával friss vízben feltesszük főni, felforraljuk, a közben keletkező habot lemerjük.
3. A hőmérsékletet lejjebb kapcsoljuk, és a levest fedő alatt kb. 150 percig főzzük. Szükség esetén forró vizet adunk még hozzá.
4. Kevéssel az előtt, hogy a csicseriborsó megpuhulna, beleöntjük az olívaolajat, és a levest sóval, borssal fűszerezzük. Még egyszer felforraljuk, és tálalás előtt hozzáadjuk a citromlét.