Csicseriborsó-leves

Revithoszupa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál szódabikarbóna
3 nagyobb fej hagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előző este a csicseriborsót bő vízbe beáztatjuk. Másnap leszűrjük, jól összekeverjük a szódabikarbónával, kis ideig állni hagyjuk, majd alaposan leöblítjük.

2. A csicseriborsót a hagymával friss vízben feltesszük főni, felforraljuk, a közben keletkező habot lemerjük.

3. A hőmérsékletet lejjebb kapcsoljuk, és a levest fedő alatt kb. 150 percig főzzük. Szükség esetén forró vizet adunk még hozzá.

4. Kevéssel az előtt, hogy a csicseriborsó megpuhulna, beleöntjük az olívaolajat, és a levest sóval, borssal fűszerezzük. Még egyszer felforraljuk, és tálalás előtt hozzáadjuk a citromlét.

Csicseriborsó-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2433 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Csicseriborsó-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
cikkek