Húsgombócleves

Juvarlakia

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsgombócleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg rizs
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 db tojás
1 fej tört hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tojásos-citromos mártáshoz:
2 db citrom leve
2 db tojás

Elkészítés:

1. A darált húst, a nyers rizst, a hagymát és a tojást tálba tesszük, jól összegyúrjuk, sózzuk és borsozzuk.

2. A húsmasszából kis gombócokat formálunk (a tenyerünket előzőleg kenjük be olajjal). Egy fazékban vizet forralunk, beleöntjük az olívaolajat, és a húsgombócokat egyenként belecsúsztatjuk.

3. A levest kb. 30 percig gyenge tűzön főzzük, amíg a darált hús és a rizs megfő.

4. A tojásos-citromos mártást az alrecept szerint elkészítjük, és a levesbe keverjük. Sóval és borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és forrón tálaljuk. Frissen sült fehér kenyér illik hozzá.

Tojásos-citromos mártás

Tojásos-citromos mártás
2 db leve citrom
1 csipet

1. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját hozzákeverjük.

2. Állandóan keverve hozzáadjuk a citromlé és fél litert a készülő étel levéből.

3. A kissé kihűlt ételbe tesszük, és óvatosan belekeverjük. Már nem szabad forrnia!

Húsgombócleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2944 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Húsgombócleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
facebook