Görög zöldségleves

Hortoszupa

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög zöldségleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál karikára vágott póréhagyma
2 szál kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zellergumó
1 db kockára vágott zöldpaprika
1 db kockára vágott cukkini
2 db kockára vágott burgonya
5 dkg vaj
1 kisebb fej finomra aprított hagyma
4 db hámozott, passzírozott paradicsom
10 dl húsleves
10 dkg rizs
10 dkg levestészta
3 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint finomra aprított zellerzöld

Elkészítés:

1. A vajat megolvasztjuk, és az aprított hagymát a póréhagymával együtt megpároljuk benne. A paradicsomot hozzáadjuk, és felöntjük a leszűrt húslevessel.

2. Az előkészített zöldségeket a rizzsel együtt beletesszük, és a levest gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hozzávalók majdnem megpuhulnak.

3. Ekkor belekeverjük a tésztát, a levest felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletét. Amint a tészta megfőtt, a levest levesszük a tűzről, és citromlével, sóval és borssal ízesítjük.

Ezt a levest általában nem forrón, hanem kissé kihűlve tálalják. Frissen pirított fehér kenyeret adnak mellé fokhagymás vajjal.

Görög húsleves

Görög húsleves
100 dkg kockára vágott marhahús
1 nagyobb fej karikára vágott hagyma
2-3 szál vékonyra szeletelt szárzeller
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
3 db hámozott, passzírozott paradicsom
20 dkg rizs
1 db leve citrom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húst kevergetve jól elősütjük benne, a hagymakarikákat hozzáadjuk, és szintén megpirítjuk.

2. Vízzel felöntjük, és felforraljuk (a keletkező habot lemerjük).

3. A hőmérsékletet lejjebb kapcsoljuk, és a húst kb. 60 percig gyenge tűzön főzzük.

4. Ezután a citromlé kivételével a többi hozzávalót is beletesszük, és megfőzzük.

5. Végül a citromlét keverjük hozzá, és a kész levest forrón tálaljuk.

Görög zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1798 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Görög zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recept beküldése