Görög zöldségleves
Hortoszupa



Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk, és az aprított hagymát a póréhagymával együtt megpároljuk benne. A paradicsomot hozzáadjuk, és felöntjük a leszűrt húslevessel.
2. Az előkészített zöldségeket a rizzsel együtt beletesszük, és a levest gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hozzávalók majdnem megpuhulnak.
3. Ekkor belekeverjük a tésztát, a levest felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletét. Amint a tészta megfőtt, a levest levesszük a tűzről, és citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
Görög húsleves

1. Az olívaolajat felforrósítjuk, a húst kevergetve jól elősütjük benne, a hagymakarikákat hozzáadjuk, és szintén megpirítjuk.
2. Vízzel felöntjük, és felforraljuk (a keletkező habot lemerjük).
3. A hőmérsékletet lejjebb kapcsoljuk, és a húst kb. 60 percig gyenge tűzön főzzük.
4. Ezután a citromlé kivételével a többi hozzávalót is beletesszük, és megfőzzük.
5. Végül a citromlét keverjük hozzá, és a kész levest forrón tálaljuk.