Sült fehérbab

Jigandesz plaki

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült fehérbab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg száraz fehérbab
1 fej finomra aprított hagyma
4 db hámozott, passzírozott paradicsom
2 gerezd szeletelt fokhagyma
másfél dl extraszűz olívaolaj
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nagy szemű babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap jól leöblítjük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, felforraljuk, és 5 percig főzzük.

2. A babot leszűrjük, megmossuk, friss vízben újból feltesszük főni, miután felforrt, csökkentjük a hőmérsékletét, és puhára főzzük.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A babot leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és tűzálló tálba tesszük. Az összes többi hozzávalót belekeverjük, sózzuk és borsozzuk.

4. Egy kis vizet öntünk rá, és az előmelegített sütőben kb. 60 percet sütjük. A babnak egészen puhának és lisztesnek kell lennie.

Sült fehérbab
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1066 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sült fehérbab
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon