Saláta fehér padlizsánnal és polippal

Szalata me aszpri melidzana ke me htapodi

| Tenger gyümölcseivel töltött padlizsán receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb fehér padlizsán
1 kisebb konyhakész polip
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 kisebb fej finomra aprított hagyma
1 db húsos, kockára vágott paradicsom
¼ teáskanál oregánó
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint fehérborecet
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A polipot annyi vízzel leöntjük, amennyi éppen csak ellepi, és puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Olívaolajat, egy kis ecetet, oregánót, sót és borsot adunk hozzá, és néhány órán át a hűtőszekrényben pácoljuk.

2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A padlizsánt megmossuk, olajjal bedörzsöljük, a sütőben rácsra tesszük, és nem túl puhára sütjük.

3. Hosszában a padlizsán körülbelül egyharmadát levágjuk, hogy ki tudjuk vájni a belsejét és megtölteni. A húsát pürésítjük, és a paradicsommal, a hagymával, a petrezselyemmel, egy kis olajjal, sóval és borssal összekeverjük.

4. A polipot kivesszük a pácléből, apróra vágjuk, és a padlizsán húsához keverjük. Megtöltjük a padlizsánt, olívaolajjal meglocsoljuk, és hideg helyre tesszük. Petrezselyemmel díszítve, előételként tálaljuk.

Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1140 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Saláta fehér padlizsánnal és polippal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
vegetáriánus ételek