Sült csicseriborsó

Revithia szto furno

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült csicseriborsó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 fej finomra aprított hagyma
1 db citrom leve
3 és fél dl extraszűz olívaolaj
1 kevés liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük, megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A csicseriborsót egy fedős agyagedénybe tesszük, és a hagymával, a citromlével és az olívaolajjal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a babérleveleket.

2. A lisztből egy kis vízzel kemény tésztát keverünk. Az anyagedényre rátesszük a tetejét, és a rést körben betapasztjuk a tésztával.

3. Az edényt a sütőbe tesszük, és a legalacsonyabb fokozaton egész éjszakán át pároljuk. Az agyagedényben, néhány citrom-negyeddel díszítve tálaljuk.

Sült csicseriborsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3189 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sült csicseriborsó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok