Csicseriborsó-fasírozott

Revithokeftedesz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-fasírozott
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 szál finomra aprított menta
3 szál finomra aprított petrezselyemzöld
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra aprított hagyma
igény szerint liszt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
szükség szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap jól megmossuk, és lecsepegtetjük. Mozsárban pépesre törjük, majd tálba tesszük. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a mentát hozzáadjuk, és az egészet jól összekeverjük.

2. A sűrített paradicsomot egy kis vízzel elkeverjük, és a fahéjjal együtt a csicseriborsóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és tésztává gyúrjuk össze. Ha túl híg lenne, egy kis liszttel sűríthetjük.

3. Az olívaolajat magas szélű serpenyőben felforrósítjuk. A tésztából kis, lapos pogácsákat formázunk, és a forró olívaolajban aranyszínűre sütjük őket.

Melegen, friss salátával vagy hidegen, előételként a csicseriborsó-fasírozott igazi csemege.

Csicseriborsó-fasírozott
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1575 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Csicseriborsó-fasírozott
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok