Lencsepogácsa kapribogyós paradicsommártással

Favakeftedesz me kapari jahni

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lencsepogácsa kapribogyós paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg száraz lencse
10 dl víz
1 nagyobb fej finomra aprított hagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A kapris-paradicsomos mártáshoz:
10 dkg szárított kapribogyó
25 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
1 kisebb fej finomra aprított hagyma
vagy
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A lencsepogácsa sütéséhez:
igény szerint olívaolaj
A lencsepogácsához:
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
3 fej karikára vágott hagyma
20 dkg zúzott szezámmag
3 szál finomra aprított menta

Elkészítés:

1. A kapribogyót egy éjszakára vízbe tesszük, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. Az olívaolaj felében a hagymát megpároljuk, és 1 liter vízzel felöntjük. Felforraljuk, és beletesszük lencsét. A képződő habot folyamatosan lemerjük róla, és a lencsét addig főzzük, amíg szétesik. A maradék olívaolajat belekeverjük, félretesszük.

2. A mártáshoz az olívaolajban megpároljuk a hagymát. Borral leöntjük, hozzáadjuk a paradicsomot és a kapribogyót. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.

3. A lencsepogácsákhoz az olívaolajban megpároljuk a hagymát. A lencsekását, a szezámmagot, a petrezselymet és a mentát hozzákeverjük, és kis ideig sütjük, majd néhány órára hűvös helyre tesszük.

4. Egy magas falú serpenyőben vagy fritőzben olívaolajat forrósítunk, a masszából kis pogácsákat formázunk, és az olajban ropogósra sütjük őket. Melegen, a mártással tálaljuk.

Lencsepogácsa kapribogyós paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1425 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Lencsepogácsa kapribogyós paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj