Zöldséges kocsonya
Ciladia
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sertéslábakat kicsontozzuk, felaprítjuk, bő vízben felforraljuk, a tetején képződő habot lemerjük, majd csökkentjük a hőmérsékletét, és addig főzzük, amíg a folyadék fele elpárolog.
2. Leszűrjük, a levét citromlével, ecettel, babérlevéllel, fahéjjal, sóval és borssal újból felforraljuk.
3. A sárgarépát és a póréhagymát mélytányérokba tesszük, a levet rászűrjük, és hűvös helyre tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.