Zöldséges kocsonya

Ciladia

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges kocsonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg sertésláb
3 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
3 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
2 dl citromlé
2 evőkanál ecet
1 teáskanál fahéj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertéslábakat kicsontozzuk, felaprítjuk, bő vízben felforraljuk, a tetején képződő habot lemerjük, majd csökkentjük a hőmérsékletét, és addig főzzük, amíg a folyadék fele elpárolog.

2. Leszűrjük, a levét citromlével, ecettel, babérlevéllel, fahéjjal, sóval és borssal újból felforraljuk.

3. A sárgarépát és a póréhagymát mélytányérokba tesszük, a levet rászűrjük, és hűvös helyre tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Zöldséges kocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 660 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Zöldséges kocsonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
ételfotó