Makréla, ahogy a Kikládokon készítik

Juna

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Makréla, ahogy a Kikládokon készítik
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db makréla
1 teáskanál oregánó
1 db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előző nap eltávolítjuk a makrélák zsigereit, fejét és úszóit. A halakat hosszában felvágjuk, de nem választjuk ketté teljesen, megmossuk és szárazra itatjuk, majd kiterítve, a bőrös felükkel felfelé tálra tesszük őket.

2. Sok sóval, egy kis oregánóval és borssal megszórjuk, vékony ruhával letakarjuk, és egy napig száradni hagyjuk a napon.

3. Másnap a makrélákat faszénparázs fölött mindkét oldalukon megsütjük. Az olívaolajat a citromlével, sóval, borssal és oregánóval elkeverjük, és ezzel kenegetjük a halakat.

4. Amint megsültek, tálra tesszük, a maradék olajos-citromos öntettel, frissen sült fehér kenyérrel és zöld salátával tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Makréla, ahogy a Kikládokon készítik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1809 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Makréla, ahogy a Kikládokon készítik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szótár