Nyelvhal sütőben

Glosza szto furno

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyelvhal sütőben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál halszósz
másfél dl édes fehérbor
2 szál darabolt újhagyma
1 evőkanál apróra vágott korianderzöld
1 teáskanál friss, apróra vágott oregánó
2 db felvert tojás
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
1 evőkanál apróra vágott lestyán
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint tört fekete bors

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A nyelvhalfiléket tűzálló tájba tesszük, és ráöntjük az olajat, a halszószt és a bort.

2. A hagymát a korianderrel együtt elosztjuk rajta, és az előmelegített sütőben kb. 15 percig pároljuk. Kivesszük, a halat melegen tartjuk, a levét átszűrjük, és félretesszük.

3. A borsot mozsárban összetörjük, és a lestyánt, az oregánót, valamint a hal levében főtt hagymát és koriandert szintén szétnyomkodjuk.

4. Mindezt a tojásokkal együtt a léhez keverjük, leöntjük vele a halat, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a mártás besűrűsödik. Frissen őrölt fekete borssal megszórjuk, és forrón tálaljuk.

Ez az étel egy régi recept átdolgozása, egy kis fantáziával könnyen elképzelhetjük, hogy Pál apostol utazásán hasonlókat evett. A hozzávalók között szereplő ázsiai halszósz feltehetően előnyösen pótolja a régi „garosz"-t, a hetekig a napon „érlelt" kis halakból és halmaradékokból készült, legendás sós mártást.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Nyelvhal sütőben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Nyelvhal sütőben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
most van szezonja