Szardíniafilé citrommártásban

Szardela me szalca lemoniu

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardíniafilé citrommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg konyhakész, filézett szardínia
2 és fél db citrom leve, héja
1 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl tejföl
½ teáskanál oregánó
2 db karikára vágott zöld chilipaprika
2 db cikkekre vágott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy tűzálló formát olajjal kikenünk, a szeleteket beletesszük, megsózzuk és megborsozzuk őket.

2. A citromlét egy kis reszelt citromhéjjal, a tejföllel és az oregánóval elkeverjük. A mártást sóval és borssal fűszerezzük, és a halra öntjük.

3. A paprikát, a paradicsomot és a feldarabolt citromot elosztjuk rajta. Az előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Még melegen, zöld salátával és frissen sült fehér kenyérrel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szardíniafilé citrommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Szardíniafilé citrommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
google+