Zöldséges languszta
Asztakosz majatikosz



Elkészítés:
1. A kb. 120 dkg-os langusztát a fejével lefelé forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 20 percig főzzük.
2. Ezután kivesszük, és a levéből 2 dl-t kimérünk. A húst kiszedjük a páncélból és szeletekre vágjuk.
3. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymakarikákat. A paradicsomot, a kaprot és a petrezselymet hozzáadjuk, jól elkeverjük, és a languszta levével felöntjük, közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a leve csaknem teljesen elpárolog.
4. Sóval és borssal ízesítjük, rátesszük a langusztaszeleteket, és még 5 percig pároljuk. Tálra tesszük, citromszeletekkel díszítjük, és melegen tálaljuk.