Zöldséges languszta

Asztakosz majatikosz

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os languszta
5 szál karikára vágott újhagyma
50 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
1 csokor finomra aprított kapor
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 db szeletelt citrom

Elkészítés:

1. A kb. 120 dkg-os langusztát a fejével lefelé forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 20 percig főzzük.

2. Ezután kivesszük, és a levéből 2 dl-t kimérünk. A húst kiszedjük a páncélból és szeletekre vágjuk.

3. Az olívaolajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymakarikákat. A paradicsomot, a kaprot és a petrezselymet hozzáadjuk, jól elkeverjük, és a languszta levével felöntjük, közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a leve csaknem teljesen elpárolog.

4. Sóval és borssal ízesítjük, rátesszük a langusztaszeleteket, és még 5 percig pároljuk. Tálra tesszük, citromszeletekkel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Zöldséges languszta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 835 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Kép nélkül
Zöldséges languszta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
most van szezonja