Sült kacsa mogyoróval

Papia szto furno me fundukia

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült kacsa mogyoróval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész, 150 dkg-os kacsa
25 dkg mogyoró
másfél dl halszósz
2 evőkanál vörösborecet
4 evőkanál olívaolaj
2 és fél dl vörösbor
1 teáskanál törött bors
6 ág friss, finomra aprított menta
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
6 db finomra aprított szárított füge
4 db tört borókabogyó
1 ág finomra aprított bazsalikom
ízlés szerint sáfrány
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal, a pecsenyesütő tepsibe tesszük, a mellét és a combjait többször beszúrjuk.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A mogyorót tepsin a sütőben kb. 10 percig pirítjuk. Kivesszük, és mozsárban apróra törjük. A sütő hőmérsékletét 200 °C-ra növeljük.

3. A kacsán és a mogyorón kívül az összes hozzávalót egy lábosban lassan felforraljuk, 20

percig főzzük, majd átszűrjük.

4. Az összetört mogyorót belekeverjük, és a mártást a kacsára öntjük. Az előmelegített sütőben 90 percet sütjük. Közben gyakran meglocsoljuk a lével, és ügyelünk rá, hogy a bőrét mindig fedje mogyoró. Amikor a leve elpárolog, a mártás ropogós héjat képez a kacsán. A sütőből kivéve forrón tálaljuk.

Száraz rozé illik hozzá.
Sült kacsa mogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2037 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sült kacsa mogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon