Sütőtökpástétom

Rodanhasz de kalavasza amarilla

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
50 dkg búzaliszt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 és ¼ dl víz
ízlés szerint
A töltelékhez:
25 dkg kockára vágott sütőtök
1 és ¼ dl víz
10 dkg darált dió
1 teáskanál őrölt fahéj
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztához a vizet az olajjal felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és összedolgozzuk a liszttel, amíg kemény tésztát kapunk. Megsózzuk, és lisztezett deszkán kb 10 percig gyúrjuk. A tésztát 2-3 adagra osztva letakarva pihentetjük. Utána vékonyra nyújtjuk, és 15 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

2. A töltelékhez a tökhúst vízben megpároljuk. Egy kis vizet öntünk hozzá, és a tökhúst villával összetörjük. A cukrot, a diót és a fahéjat egy kis olívaolajjal belekeverjük, és lassan kissé sűrűre főzzük.

3. A kivajazott kis tortaformákat kibéleljük a tésztával, elosztjuk rajtuk a tölteléket, és dióval megszórjuk. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Még melegen tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sütőtökpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1281 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sütőtökpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
bevásárlólista