Halfilé diómártásban

Peszhe en szalca

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halfilé diómártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg apróra vágott dió
6 db pontyfilé
vagy
másfél csésze macesz
2 db felvert tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj
igény szerint ecet

Elkészítés:

1. A maceszdara felét sóval és borssal elkeverjük. A halfiléket tojásba mártjuk, és a maceszdarával bepanírozzuk.

2. A filéket olívaolajban aranyszínűre sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

3. Az olajat ecettel és vízzel felforrósítjuk, és belekeverjük a maradék maceszdarát.

4. Az egészet kb. 10-15 percig főzzük, amíg kissé sűrű mártást nem kapunk.

5. A halfiléket a mártásba tesszük, és még 15 percig pároljuk. Végül tálra tesszük őket, a mártással leöntjük, és dióval megszórjuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Halfilé diómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Halfilé diómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
ételfotó