Marcipán pészahra

Maronhinosz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marcipán pészahra
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg porcukor
másfél teáskanál mandulaaroma

Elkészítés:

1. A darált mandulát egy tálban összekeverjük a porcukorral. Kanalanként és folyamatosan keverve annyi vizet adunk hozzá, hogy szilárd masszát kapjunk. A mandulaaromát hozzáadjuk, és a masszát deszkán kb. 5 percig gyúrjuk.

2. Ezután kis golyókat formálunk belőle, és kissé összenyomjuk őket. A maronhinoszt porcukorba forgatjuk, és egy napig állni hagyjuk. Légmentesen záródó edényben a marcipán sokáig eltartható.

Marcipán pészahra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1935 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Marcipán pészahra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
van itthon