Szezámos karikák

Kuluria

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szezámos karikák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg liszt
30 dkg szezámmag
másfél teáskanál szárított élesztő
vagy
másfél dkg friss élesztő
5 dl langyos víz
2 teáskanál

Elkészítés:

1. Az élesztő felét 2,5 dl langyos vízben feloldjuk, és 2-3 evőkanál liszttel elkeverjük. A kovászt 24 órán át pihentetjük. Másnap a maradék élesztőt szintén 2,5 dl langyos vízzel elkeverjük, 2-3 evőkanál lisztet hozzáadunk, és kb. 15 percig pihentetjük.

2. A maradék lisztet a sóval egy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a cukrot, az olajat és mindkét élesztős keveréket, majd az egészet lassan összegyúrjuk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a térfogata a kétszeresére nő, majd újabb 5 percig dagasztjuk.

3. Kis darabokat tépünk belőle, és kb. 35 cm hosszú rudakká sodorjuk őket. Vízbe mártjuk, majd szezámmagban megforgatjuk, mielőtt a két végüket jól összenyomva karikává formálnánk őket. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük, a szezámos karikákat kikent tepsire tesszük, és kb. 15 percig sütjük, amíg kívülről megpirulnak, a belsejük pedig puha lesz. A szezámos karikák melegen és hidegen egyaránt finomak.

Szezámos karikák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2092 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Szezámos karikák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
ételfotó