Jeges kávé

Frappé, Kafesz frape

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 5 perc kezdőknek átlagos ár
Jeges kávé
Eszközök: shaker
Eljárások: shakelés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál instant kávé
¼ pohár hideg víz
1 teáskanál kristálycukor
1 adag tejszín
vagy
igény szerint jégkocka

Elkészítés:

1. A kávét, a cukrot és 1/4 pohár hideg vizet shakerbe teszünk, és addig rázzuk erősen, amíg az egész habos nem lesz. Minél keményebb a hab állaga, annál jobb lesz a kafesz frape.

2. A keveréket magas vizespohárba öntjük, néhány jégkockát leszünk bele, és hideg vízzel feltöltjük. Egy öntet friss tejszínt vagy sűrített tejet adunk hozzá, és szívószállal megkeverjük.

Mivel a kávét mindenki másképp szereti, ha Görögországban kafesz frapét rendelünk, amely pillanatnyilag a kávé legerősebb vetélytársa, megkérdezik, hogyan kérjük.
Jeges kávé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1986 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Jeges kávé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
bevásárlólista