Polip tésztával

Hitapodi me makaronaki kofto

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Polip tésztával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg konyhakész polip
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra aprított hagyma
5 dl passzírozott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A polipot megmossuk és feldaraboljuk. Egy lábosban kevés vízben feltesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg a víz elpárolog alóla.

2. Ekkor hozzáadjuk az olívaolajat és a hagymát, és megpároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét, felforraljuk, majd vörösborral felöntjük. Sózzuk és borsozzuk.

3. Amikor a polip már majdnem megpuhult, egy kis vizet adunk hozzá, és beletesszük a tésztát. Csökkentjük a hőmérsékletet, és az egészet addig főzzük, amíg a tészta felszívja a levét, és még kissé kemény. Melegen és friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Polip tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1458 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Polip tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
lexikon