Roston sült polip

Hitapodaki pszito

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Roston sült polip
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész polip
1 db citrom leve
1 db negyedekre vágott citrom
ízlés szerint
ízlés szerint oregánó
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A polipot nagyobb darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, és faszénparázs fölött megsütjük.

2. A darabokat egy tányéron elrendezzük, citromlével és egy kis olívaolajjal meglocsoljuk. Oregánóval megszórjuk, és a citrom negyedekkel díszítjük.

Más előételekkel és egy üveg uzóval tálaljuk.

A recept egyetlen titka abban áll, hogy a polipot roston sütés előtt levegőn meg kell szárítani. A görög halászfalvakban ezért megszokott látvány a száradó polip. Egy egész napra kiakasztják a napra, előtte pedig akár negyvenszer a köves talajhoz ütik, és száradás közben is időnként átmasszírozzák. A nálunk kapható polipokat általában géppel puhítják meg, de ha nem jutunk levegőn szárított poliphoz, roston sütve ennek is pompás az íze.
Roston sült polip
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5089 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Roston sült polip
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recepttár