Édes cseresznyeleves

Keraszoszupa

| Cseresznyeleves receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes cseresznyeleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg cseresznye
2 evőkanál meggylikőr
2 db citrom leve
5 dl tejszín
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A cseresznyét kimagozzuk, és a cukorral és a fehérborral együtt fazékba tesszük. Közepes lángon 5 percig főzzük.

2. Turmixszal felaprítjuk, és hozzáadjuk a citromlét. Hagyjuk kissé kihűlni, csak utána keverjük bele a tejszínt és a likőrt, és ha szükséges, még megcukrozzuk.

3. A cseresznyelevest melegen is tálalhatjuk, de a hűtőszekrényben le is hűthetjük fogyasztás előtt. Tányérokba merjük, fahéjjal megszórjuk, és tálaljuk.

Édes cseresznyeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1325 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Édes cseresznyeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
pinterest