Sült tengeri durbincs
Szinagrida szto furno
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A halakat tűzálló tálba tesszük, a hasukba 1-1 rozmaringágat dugunk, citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
2. A hagymát az olajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet, a fokhagymát és az olajbogyót, és felforraljuk.
3. A borral leöntjük, sóval és borssal fűszerezzük, és 10 percig főzzük.
4. A halra öntjük, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Végül rászórjuk a juhsajtot. Melegen, kenyérrel tálaljuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.