Sült tengeri durbincs

Szinagrida szto furno

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db konyhakész tengeri durbincs
1 csokor darabolt újhagyma
3 db hámozott, passzírozott paradicsom
10 dkg szeletelt fekete olajbogyó
10 dkg morzsolt juhsajt
1 db citrom leve
2 ág rozmaring
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A halakat tűzálló tálba tesszük, a hasukba 1-1 rozmaringágat dugunk, citromlével, sóval és borssal ízesítjük.

2. A hagymát az olajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet, a fokhagymát és az olajbogyót, és felforraljuk.

3. A borral leöntjük, sóval és borssal fűszerezzük, és 10 percig főzzük.

4. A halra öntjük, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Végül rászórjuk a juhsajtot. Melegen, kenyérrel tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sült tengeri durbincs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2835 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sült tengeri durbincs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj