Vénuszkagyló számoszi módra
Petalidész szamiotikesz



Elkészítés:
1. A kagylót megmossuk és megtisztítjuk. Azokat, amelyek nyomásra nem táródnak össze reflexszerűen vagy sérültek, kidobjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. A kagylót beletesszük. és közepes lángon 5 percig pároljuk, amíg kinyílik. A zárva maradt kagylókat kidobjuk.
2. Vörösborral leöntjük, és hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet és egy kis vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pároljuk.
3. Közben egy fazékban bő sós vizet forralunk, és megfőzzük benne a tésztát. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és a kagylóhoz adjuk. Tányérokra tesszük, és még melegen tálaljuk.