Vénuszkagyló számoszi módra

Petalidész szamiotikesz

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Vénuszkagyló számoszi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vénuszkagyló
2 fej finomra aprított hagyma
4 db hámozott, kockára vágott paradicsom
½ csokor finomra aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint vörösborecet

Elkészítés:

1. A kagylót megmossuk és megtisztítjuk. Azokat, amelyek nyomásra nem táródnak össze reflexszerűen vagy sérültek, kidobjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. A kagylót beletesszük. és közepes lángon 5 percig pároljuk, amíg kinyílik. A zárva maradt kagylókat kidobjuk.

2. Vörösborral leöntjük, és hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet és egy kis vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pároljuk.

3. Közben egy fazékban bő sós vizet forralunk, és megfőzzük benne a tésztát. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és a kagylóhoz adjuk. Tányérokra tesszük, és még melegen tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Vénuszkagyló számoszi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1927 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Vénuszkagyló számoszi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szótár