Töltött hagyma leszvoszi módra
Szogania



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra elmelegítjük. Lábosban egy kis vizet forralunk, és a hagymát néhány percig főzzük benne, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A hagymák belsejét óvatosan kinyomjuk, és finomra aprítjuk. A külsejüket olajjal kikent agyagedénybe tesszük.
2. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a darált húst az aprított hagymával megpirítjuk benne. Vörösborral felöntjük, és hozzáadjuk a paradicsom felét, a fokhagymát, a babérlevelet és egy kis vizet. Sóval, borssal fűszerezzük, és az egészet puhára főzzük. A babért eltávolítjuk.
3. A hagymákat megtöltjük a keverékkel, ami nem fér beléjük, azt köréjük tesszük. Egy kis olívaolajjal meglocsoljuk őket, és elosztjuk rajtuk a maradék paradicsomot. Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hagyma teljesen megpuhul. Tányérokra tesszük, és tetszés szerint leöntjük a hagyma levével. Melegen, friss fehér kenyérrel tálaljuk.