Töltött hagyma leszvoszi módra

Szogania

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött hagyma leszvoszi módra
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb hámozott főzőhagyma
37 és fél dkg darált marhahús
másfél dl extraszűz olívaolaj
másfél dl száraz vörösbor
másfél db hámozott, kockára vágott paradicsom
másfél gerezd finomra aprított fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra elmelegítjük. Lábosban egy kis vizet forralunk, és a hagymát néhány percig főzzük benne, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A hagymák belsejét óvatosan kinyomjuk, és finomra aprítjuk. A külsejüket olajjal kikent agyagedénybe tesszük.

2. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a darált húst az aprított hagymával megpirítjuk benne. Vörösborral felöntjük, és hozzáadjuk a paradicsom felét, a fokhagymát, a babérlevelet és egy kis vizet. Sóval, borssal fűszerezzük, és az egészet puhára főzzük. A babért eltávolítjuk.

3. A hagymákat megtöltjük a keverékkel, ami nem fér beléjük, azt köréjük tesszük. Egy kis olívaolajjal meglocsoljuk őket, és elosztjuk rajtuk a maradék paradicsomot. Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hagyma teljesen megpuhul. Tányérokra tesszük, és tetszés szerint leöntjük a hagyma levével. Melegen, friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Töltött hagyma leszvoszi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1604 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Töltött hagyma leszvoszi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok