Töltött hagyma leszvoszi módra

Szogania

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött hagyma leszvoszi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb hámozott főzőhagyma
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra elmelegítjük. Lábosban egy kis vizet forralunk, és a hagymát néhány percig főzzük benne, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A hagymák belsejét óvatosan kinyomjuk, és finomra aprítjuk. A külsejüket olajjal kikent agyagedénybe tesszük.

2. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a darált húst az aprított hagymával megpirítjuk benne. Vörösborral felöntjük, és hozzáadjuk a paradicsom felét, a fokhagymát, a babérlevelet és egy kis vizet. Sóval, borssal fűszerezzük, és az egészet puhára főzzük. A babért eltávolítjuk.

3. A hagymákat megtöltjük a keverékkel, ami nem fér beléjük, azt köréjük tesszük. Egy kis olívaolajjal meglocsoljuk őket, és elosztjuk rajtuk a maradék paradicsomot. Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hagyma teljesen megpuhul. Tányérokra tesszük, és tetszés szerint leöntjük a hagyma levével. Melegen, friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Töltött hagyma leszvoszi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Töltött hagyma leszvoszi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok