Csirke búzával
Kotopulo me plijuri
Egytálételek | Párolt csirke búzával receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
ízlés szerint oregánó
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint pirospaprika
Elkészítés:
1. Előző nap a búzát vízben addig főzzük, amíg a folyadékot teljesen magába szívja. Egy éjszakán át száradni hagyjuk, majd másnap durvára daráljuk.
2. A 8 részre bontott csirkét hagymával olívaolajban-körben megpirítjuk, majd pirospaprikával, oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük, és majdnem teljesen puhára pároljuk.
3. A forró vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a búzadarát. Addig főzzük, amíg a víz elpárolog, és a búza térfogata megkétszereződik. Ekkor levesszük a tűzről, kis ideig állni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.