Csirke búzával

Kotopulo me plijuri

| Párolt csirke búzával receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke búzával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg búza
1 db konyhakész, darabolt csirke
5 dl víz
1 fej finomra aprított hagyma
15 dl forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint oregánó
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

1. Előző nap a búzát vízben addig főzzük, amíg a folyadékot teljesen magába szívja. Egy éjszakán át száradni hagyjuk, majd másnap durvára daráljuk.

2. A 8 részre bontott csirkét hagymával olívaolajban-körben megpirítjuk, majd pirospaprikával, oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük, és majdnem teljesen puhára pároljuk.

3. A forró vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a búzadarát. Addig főzzük, amíg a víz elpárolog, és a búza térfogata megkétszereződik. Ekkor levesszük a tűzről, kis ideig állni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.

Csirke búzával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Csirke búzával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
bevásárlólista