Sertéshús búzával

Kiszkeki

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertéshús búzával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg búza
100 dkg sovány, kockára vágott sertéshús
1 teáskanál őrölt római kömény
2 fej finomra aprított hagyma
5 dkg vaj
2 db kimagozott, finomra aprított piros chilipaprika
5 dkg sertészsír
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sertészsírt megolvasztjuk, és a húskockákat körös-körül megpirítjuk benne. Ezután annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. A chilit hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt gyenge tűzön kb. 120 percet pároljuk.

2. Közben a búzát bő vízben feltesszük, megsózzuk, és felforraljuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletét, és a búzát fedő alatt 90 percig főzzük, amíg megpuhul. Szükség esetén forró vizet adhatunk hozzá.

3. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és megpároljuk benne a hagymát. A megpárolt húst kisebb darabokra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a hagymával és a lecsepegtetett búzával. Sóval, borssal, és őrölt római köménnyel fűszerezzük. Az ételt egy tálka görög joghurttal tálaljuk, amelyet tetszés szerint kanalanként a tányéron is belekeverhetünk.

Sertéshús búzával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1116 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sertéshús búzával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
vegetáriánus ételek