Csirkeleves tojásos-citromos mártással

Kotoszupa me avgolemono

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeleves tojásos-citromos mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve
1 db konyhakész, 100 dkg-os csirke
25 dkg rizs
2 db felvert tojás
1 fej hámozott, félbevágott hagyma
1 szál hámozott, félbevágott sárgarépa
1 szál félbevágott szárzeller
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint finomra aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A csirkét egy fazékban annyi vízzel leöntjük, amennyi ellepi, és felforraljuk. A hagymát, a sárgarépát, a zellert és a babérlevelet hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk. A tetején képződő habot lemerjük. A hőmérsékletet csökkentjük, és a csirkét 1 órán át gyenge tűzön főzzük, amíg a hús leválik a csontokról. Ezután leszűrjük, a levest félretesszük.

2. A csirkehúst feldaraboljuk, és a rizzsel együtt visszatesszük a levesbe. Közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul (szükség esetén forró vizet önthetünk hozzá). A levest levesszük a tűzről, sóval és borssal ízesítjük.

3. A tojásokat felverjük, és folyamatosan keverve hozzáöntjük a citromlét, valamint egy kevés levest. A mártást a kissé kihűlt csirkehúslevesbe keverjük.

4. A levest mélytányérokba merjük, petrezselyemmel megszórjuk, és frissen sült fehér kenyérrel tálaljuk.

Csirkeleves tojásos-citromos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1925 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Csirkeleves tojásos-citromos mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
recept beküldése