Csirkeleves tojásos-citromos mártással
Kotoszupa me avgolemono



Elkészítés:
1. A csirkét egy fazékban annyi vízzel leöntjük, amennyi ellepi, és felforraljuk. A hagymát, a sárgarépát, a zellert és a babérlevelet hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk. A tetején képződő habot lemerjük. A hőmérsékletet csökkentjük, és a csirkét 1 órán át gyenge tűzön főzzük, amíg a hús leválik a csontokról. Ezután leszűrjük, a levest félretesszük.
2. A csirkehúst feldaraboljuk, és a rizzsel együtt visszatesszük a levesbe. Közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul (szükség esetén forró vizet önthetünk hozzá). A levest levesszük a tűzről, sóval és borssal ízesítjük.
3. A tojásokat felverjük, és folyamatosan keverve hozzáöntjük a citromlét, valamint egy kevés levest. A mártást a kissé kihűlt csirkehúslevesbe keverjük.
4. A levest mélytányérokba merjük, petrezselyemmel megszórjuk, és frissen sült fehér kenyérrel tálaljuk.