Kardhal faszénparázson

Xifiasz szta karvuna

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kardhal faszénparázson
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szeletelt, kockára vágott kardhal
4 kisebb fej hámozott, félbevágott hagyma
2 db darabolt zöld húsú paprika
1 dl olívaolaj
1 dl citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
néhány friss csiperkegomba
A díszítéshez:
1 kisebb fej finomra aprított hagyma
10 dkg finomra aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A kardhalszeleteket 2-4 cm-es kockákra vágjuk, tálba tesszük, sóval, borssal fűszerezzük, és a citromlé felével leöntjük. Egy órát pihentetjük.

2. Ezután a haldarabokat a paprikadara­bokkal, az elfelezett hagymákkal és a gombákkal felváltva nyársra tűzzük, és többször megforgatva 15-20 percig sütjük.

3. Az olívaolajat a maradék citromlével elkeverjük, és a nyársakat többször megkenjük vele. Tálra tesszük, és tálalás előtt az apróra vágott hagymával és petrezselyemmel díszítjük.

Kardhal faszénparázson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 850 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Kardhal faszénparázson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj