Zöldséges szuvlaki
Szuvlaki me lahanika
Elkészítési idő:
55 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A zöldséget tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, az oregánót és 1 dl olívaolajat. A tálat lefedjük, és 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezután a cukkini- és a padlizsáncsíkokat, amennyire tudjuk, feltekerjük, és a zöldséget 8 fanyárson elosztjuk. Faszénparázsra tesszük, és 10 percig sütjük, közben időnként megfordítjuk. A nyársakat tányérokra tesszük.
3. A citromlét 0,5 dl olívaolajjal elkeverjük, a nyársakra öntjük, és tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.